Regional

FOTO// În urma ploii, salvatorii au intervenit în mai multe localități din țară

În urma ploii de miercuri seara, a fost necesară intervenția salvatorilor în mai multe localități din țară. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 48 situații de risc.

dse.md
Sursa: dse.md

În orașul Hâncești au fost efectuate lucrări de pompare a apei, circa 60 de metri cubi, dintr-o gospodărie afectată de precipitațiile abundente.

Intervenția pompierilor a fost necesară și în localitatea Gherman, raionul Ungheni. Aici salvatorii au pompat 15 metri cubi de apă din interiorul unui beci.

dse.md
Sursa: dse.md

Iar în satul Dănceni, raionul Ialoveni, a fost evacuată apa din interiorul unui beci a unei gospodării, unde nivelul crescut al apei putea cauza daune materiale considerabile. Astfel, angajații IGSU au reușit să pompeze aproximativ 800 de metri cubi de apă.

dse.md
Sursa: dse.md

Totodată, a fost solicitată și realizarea lucrărilor de deblocare a carosabilului, după ce rafalele de vânt au doborât mai mulți copaci în municipiul Chișinău. Astfel, pompierii au efectuat lucrări de defrișare a arborilor pe străzile Nikolai Zelinski, Sarmizegetusa, Ipate Soroceanu, dar și în localitatea Stolniceni raionul Hâncești. Tot în urma ploilor, salvatorii au tractat trei autovehicule de pe strada Calea Ieșilor din municipiul Chișinău.

dse.md
Sursa: dse.md

Amintim că meteorologii au emis un nou cod galben de averse cu grindină. Avertizarea este valabilă pentru ziua de joi, 30 mai, până la ora 22:00. Potrivit meteorologilor, în perioada menționată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 de litri pe metru pătrat.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult