Internațional

Veneția interzice grupurile mari de turiști și difuzoarele

Noi reguli care interzic difuzoarele și limitează mărimea grupurilor de turiști la 25 de persoane au intrat în vigoare în Veneția. Măsurile au fost introduse pentru a limita impactul supraturismului asupra orașului italian, spun oficialii, citați de BBC.

Getty images
Sursa: Getty images

Canalele din cartierul istoric al Veneției fac din oraș una dintre cele mai vizitate locații din Europa.

Veneția a introdus o taxă de intrare zilnică de 5 € la începutul acestui an, după ce inițial a interzis acostarea navelor de croazieră în cartier în 2021.

Supraturismul este considerat pe scară largă ca una dintre cele mai urgente probleme pentru Veneția, care are o populație de aproximativ 250.000 de persoane și a înregistrat peste 13 milioane de vizitatori în 2019.

Numărul vizitatorilor a scăzut de atunci, dar se așteaptă să depășească nivelurile anterioare pandemiei în anii următori.

Veneția a asistat la un exod al rezidenților locali din cauza temerilor că turiștii ar putea copleși orașul istoric insular.

Ocio, o asociație a cetățenilor care monitorizează locuințele din oraș, a spus într-o actualizare recentă că cartierul istoric avea aproximativ 49.000 de paturi pentru turiști de închiriat, mai multe decât cele disponibile pentru rezidenți.

Schimbările în regulile de turism vin după ce experți de la UNESCO au avertizat anul trecut că Veneția ar putea fi adăugată pe lista siturilor de patrimoniu mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și al turismului în masă amenință să provoace schimbări ireversibile.

Corpul cultural al ONU nu a adăugat Veneția în listă în cele din urmă, după ce a recunoscut încercările de a aborda problemele insulei printr-un sistem anti-inundații și măsuri pentru a reduce impactul turismului în masă.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult