Regional

Patru persoane, printre care un minor, s-au înecat în ultimele 48 de ore

Doi bărbați de 26 și 65 de ani, o tânără de 24 de ani și un minor de 15 ani, și-au pierdut viața după ce s-au înecat în bazinele acvatice din țară. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 48 de ore în raioanele Hîncești, Telenești și Rezina.

Angajații IGSU au fost alertați în după amiaza zilei de 3 iunie, precum că o femeie care se scălda cu o prietenă în lacul satului Ghiliceni a dispărut sub apele și nu a mai ieșit la suprafață.

La fața locului, au intervenit angajații IGSU și scafandrierii. La scurt timp cadavrul unei tinere de 24 de ani a fost depistat și extras la mal.

Al doilea caz tragic a fost înregistrat în jurul orei 19:35. Conform datelor prezentate de IP Telenești, un bărbat din satul Brânzenii, în vârstă de 65 de ani, în timpul pescuitului a căzut în apa râului Răut și s-a înecat. Victima a fost depistată de către soție în apele râului la o distanță aproximativ un metru de la mal. Corpul neînsuflețit a bărbatului fost extras din apă de către populație de comun cu angajații Inspectoratului teritorial de Poliție .

Scafandrierii IGSU au fost solicitați și în raionul Rezina pentru efectuarea lucrărilor de căutare a unui minor de 15 ani în apele iazului din satul Ignăței. Conform informațiilor, băiatul s-a înecat în timpul scăldatului pe 2 iunie.

Tot, în aceeași zi, un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața într-un bazin acvatic din preajma localității Caracui, raionul Hâncești. Potrivit informațiilor înregistrate, acesta nu a mai ieșit din apă după ce a încercat să se scalde cu prietenul său după consumul băuturilor alcoolice.

Cadavrul tânărului a fost depistat la o distanță de 3 metri de la mal și extras la suprafața de scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.1.

Alte circumstanțe urmează a fi stabilite de oamenii legii.

Citește mai mult