Sport

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a învins reprezentativa Ciprului

Discipolii lui Sergiu Cleșcenco au învins cu 3:2, deși au fost conduși pe tabela de marcaj cu 1:2. În meciul jucat pe stadionul Zimbru, Ion Nicolăescu a ratat prima ocazie în minutul 13. Acesta a șutat pe lângă poartă. Același Nicolăescu a mai avut o șansă de gol în minutul 25, iar ciprioții au replicat prin căpitanul Grigoris Kastanos.

„Tricolorii” au deschis scorul în minutul 44. Artur Ioniță a centrat, Ioan-Calin Revenco a reluat cu capul spre poartă, iar din câțiva metri Nichita Motpan a împins balonul în plasă.

Oaspeții au ieșit montați de la vestiare și au răsturnat scorul în câteva minute. Mai întâi Danilo Spoljaric a egalat în minutul 51, iar peste alte 2 minute, Ioannis Pittas a marcat pentru 2:1. Selecționerul Sergiu Cleșcenco a făcut două schimbări inspirate. Victor Stînă, jucător care a intrat în locul lui Artur Ioniță a restabilit egalitatea în minutul 71, iar Victor Bogaciuc, cel care l-a înlocuit pe Vladislav Baboglo a marcat golul victoriei în minutul 78.

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova va mai susține o partidă amicală în această lună. Marți, 11 iunie, „tricolorii” vor juca la fel pe stadionul Zimbru, de data aceasta în compania Ucrainei, selecționată calificată la EURO 2024. Meciul va începe de la ora 19:00, și va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul național de televiziune Moldova 1.

Citește mai mult