Externe

Rusia și Belarus au început a doua etapă a exercițiilor tactice nucleare

Rusia și Belarus continuă exercițiile militare cu arme nucleare tactice. Acestea includ bombe aeriene, focoase pentru rachete cu rază scurtă de acțiune și muniții de artilerie și sunt destinate utilizării pe un câmpul de luptă. Potrivit autorităților ruse, a doua etapă a exercițiului forțelor nucleare non-strategice se axează pe pregătirea comună a unităților forțelor armate ruse și belaruse pentru utilizarea în luptă a acestor arme, notează Reuters.

Aplicațiile au ca scop menținerea pregătirii personalului și a echipamentului pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare non-strategice pentru a asigura suveranitatea și integritatea teritorială a Uniunii Rusia-Belarus.

Anterior, personalul formațiunilor de rachete din Districtul Militar Sud, care se învecinează cu Ucraina, a exersat recepția munițiilor speciale pentru sistemul de rachete tactice Iskander, de echipare a vehiculelor de lansare a acestor rachete și de deplasare pe ascuns în zona de lansarea a rachetelor.

Și aviația a exersat echiparea armelor cu focoase speciale, inclusiv cu rachete hipersonice Kinjal, și zborul către zonele desemnate. Anul trecut, Rusia a mutat o parte din armele sale nucleare tactice în Belarus, care se învecinează, de asemenea, cu Ucraina și cu Polonia, Letonia și Lituania, membre NATO.

Citește mai mult