Social

Profesori de limbă română din Găgăuzia, Tarclia și Bălți vor urma cursuri de formare profesională în România

Un grup de 57 de profesori de limba română din UTA Găgăuzia, raionul Taraclia și municipiul Bălți, vor participa în România la un curs intensiv de formare profesională, organizat la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării și a Ambasadei României la Chișinău. Astăzi peste 58 de mii de copii care aparțin de minorități etnice învață limba română, iar interesul pentru studierea limbii de stat a Republicii Moldova „crește în zonele locuite compact de minorități naționale, mai ales printre găgăuzi și bulgari”, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.

imagine-simbol
Sursa: imagine-simbol

„Prin participarea la cursuri în România veți avea ocazia nu doar să vă perfecționați abilitățile lingvistice, ci să descoperiți noi metodici practici pedagogice pe care le veți putea aplica în școlile unde predați. Mizăm mult pe permanentizarea acestui proiect și în anii viitori, cu extinderea listei Universităților Române, unde an de an se poate profesorii care predau în România să treacă cursuri de perfecționare și să descopere în esență România, asta nu este mai puțin important”, a precizat Dan Perciun.

Totodată, la mijlocul lunii iulie, un alt grup format din 50 de profesori va pleca în România la cursuri de perfecționare. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, în total peste 900 de profesori predau limba română în cele 255 de școli cu predare în alte limbi.

Citește mai mult