Social

Directorii gimnaziilor care au admis publicarea testelor în timpul examenelor riscă să fie demiși

Directorii gimnaziilor care au admis publicarea testelor în timpul examenelor riscă să fie demiși din funcție. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Dan Perciun, care a precizat că poliția investighează aceste cazuri, iar problema urmează să fie discutată la ședința Comisiei Naționale pentru Examene.

„Vom solicita să investigheze, să documenteze situația și toate persoanele implicate să fie trase la răspundere disciplinară. Vorbim de: Gimnaziul „Hâjdieni” din Glodeni; Gimnaziul „Mihail Sadoveanu“ din Cupcini, raionul Edineț; Gimnaziul „Jevreni“, Criuleni; Gimnaziul „Ștefănești”, Florești; Gimnaziul „Putânești”, Florești; Gimnaziul „Mircea Snegur”, satul Trifănești - raionul Florești; Gimnaziul „Prăjila” din Florești; Gimnaziul Cârnățenii Noi, raionul Căușeni”, a declarat Dan Perciun.

Dan Perciun a mai precizat că publicarea subiectelor pentru examenele de absolvire a gimnaziului se sancționează contravențional cu o amendă de la 1500 la 4500 de lei aplicate persoanelor fizice și cu 7.500 - 12.000 de lei aplicate persoanelor cu funcții de răspundere. Directorii instituțiilor și asistenții riscă demiterea din funcție. În cazul elevilor în ale căror teste au fost identificate aceste nereguli, vor trebui să susțină repetat examenul de clasa a IX-a în cadrul sesiunii suplimentare.

Amintim că săptămâna aceasta au fost publicate pe Telegram mai multe fotografii cu testele examenelor de la gimnaziu la matematică și limba română. Ministerul Educației s-a autosesizat și a dispus o anchetă de serviciu, materialele fiind transmise către Inspectoratul General de Poliție.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult