Sport

Reacția Federației de Judo: Nu am delegat un sportiv la competițiile din Rusia

După ce au apărut informații precum că sportivi din Republica Moldova participă la Jocurile BRICS în orașul Kazan din Rusia, Federația de Judo a Republicii Moldova s-a autosesizat și declară că „este falsă și eronată informația cu privire la faptul că un sportiv din lotul național a participat la competiții”.

newsmaker.md
Sursa: newsmaker.md

„Federația de Judo a Republicii Moldova confirmă și declară că este falsă și eronată informația apărută în presă cu privire la faptul că un sportiv al Lotului Național a participat la competițiile BRICS in Kazan (Rusia). Federația Națională de Judo nu a delegat și nici într-un caz nu a înregistrat un sportiv al selecționatei naționale la evenimente sportive din Rusia”, a menționat Federația de Judo pe pagina de Facebook.

Federațiile din care fac parte și alți sportivi, deocamdată, nu au comentat.

La rândul său, președintele Comitetului Național Olimpic din Republica Moldova, Nicolae Juravschi, a declarat pentru ziar.md că nu știa despre participarea sportivilor moldoveni la aceste competiții și califică această acțiune drept „regretabilă”.

Pe 18 iunie, Ministerul Educației și Culturii a precizat că sportivi din Republica Moldova participă la Jocurile BRICS și a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii. Este vorba de Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo, Federația de Gimnastică Ritmică. Dacă în urma anchetei interne se va constata că federațiile au admis, cu bună știință, delegarea sportivilor pentru participare, acestea riscă reducerea sau sistarea finanțării, a notat Ministerul Educației.

Rusia a decis organizarea jocurilor BRICS după ce a fost exclusă de la multe evenimente sportive internaționale din cauza războiului pe care l-a declanșat în Ucraina.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult