Social

Restricții de circulație în Chișinău, în timpul funeraliilor scriitorului Spiridon Vangheli

Pe mai multe străzi din capitală vor fi, astăzi, 24 iunie, restricții de circulație în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli, anunță Primăria Municipiului Chișinău.

Astfel, în momentul deplasării cortegiului funerar, transportul rutier va fi temporar sistat pe următoarele străzi: strada Alexandr Pușkin, în perimetrul străzii București – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt; bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Alexandr Pușkin – Vasile Alecsandri. De asemenea traficul va fi sistat pe strada Vasile Alecsandri, în perimetrul bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – strada Alexei Mateevici și strada Alexei Mateevici, în perimetrul străzilor Vasile Alecsandri – Armenească.

„Agenții de patrulare se vor afla în intersecții pentru a asigura eficient ordinea și securitatea circulației rutiere”, notează sursa citată. Conducătorii auto, cât și pietonii sunt îndemnați să respecte indicațiile polițiștilor și să dea dovadă de înțelegere în raport cu ceilalți participanți la trafic.

Menționăm că la ora 10:00, sicriul cu corpul neîsuflețit al regretatului scriitor va fi dus la Palatul Național Nicolae Sulac, unde va avea loc ceremonia de rămas bun. Ulterior, cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Central din strada Armenească acolo unde va fi înmormântat „Tatăl lui Guguță”. Aseară, corpul neînsuflețit al lui Spiridon Vangheli a fost depus la Catedrala „Teodora de la Sihla”, din capitală, unde a avut loc serviciul divin.

Citește mai mult