Aderare UE

Delegația Republicii Moldova pleacă la Luxemburg, unde se va desfășura conferința de lansarea a negocierilor de aderare la UE

Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde o vizită de lucru în Marele Ducat de Luxemburg, în perioada 24-26 iunie. Premierul va conduce delegația țării noastre la prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, la care vor fi lansate oficial negocierile de aderare la UE.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Dorin Recean va avea întrevederi cu prim-ministrul Luxemburgului, Luc Frieden, cu Marele Duce Henri de Luxemburg, dar și cu ministrul Afacerilor Externe și Europene, al Cooperării și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel.

De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, și cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei.

Menționăm că conferința interguvernamentală va începe marți seara, la ora 19:00 aproximativ și se va încheia la ora 21:00 cu o conferință de presă comună susținută de premierul Dorin Recean și reprezentanții Președinției în exercițiu a Consiliului European și a Comisiei Europene.

Din delegația guvernamentală mai fac parte viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, negociatoare-șef, ministru al Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, precum și Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, precum și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Citește mai mult