Doctorul familiei// Beneficiile consumului de ouă
Se pare că oul este un aliment minune, în special pentru cei care vor să slăbească. Potrivit surselor de specialitate, ouăle sunt unele dintre cele mai benefice alimente pentru persoanele care își doresc să slăbească.
Totul s-ar datora compoziției nutriționale. Un ou are circa 66 kcal. Tot ouăle posedă grăsimi benefice care cresc colesterolul HDL, acel colesterol bun pentru organism.
Un ou de dimensiuni medii conține circa 6 grame de proteine, iar calitatea proteinelor este absolut fenomenală pentru că avem nevoie de proteine și aminoacizi ca să slăbim din contul grăsimii și nu a mușchilor.
Consumând un ou, se obține mai ușor senzația de sațietate, ceea ce ar însemna că dacă am mâncat la micul dejun două ouă fierte, la amiază nu vom fi atât de flămânzi și vom mânca mai puțin.
Conform unui articol publicat pe platforma Wiley Online Library, ouăle sunt potrivite pentru cei care suferă de diabet. Nivelul de insulină se menține stabil atunci când consumăm ouă și nu apar acele devieri grave ale glicemiei, adică ale nivelului de zahăr în sânge.
Un studiu publicat în 2018 în revista Web of Science, a demonstrat că ouăle consumate regulat pentru o perioadă de 3 luni au efecte benefice în reducerea masei corporale, iar persoanele ce suferă de obezitate au rezultate mai bune în managementul greutății dacă utilizează ouă în alimentație.
Există o sumedenie de alte beneficii ale consumului de ouă, de la efectele protective pentru inimă și până la ameliorarea imunității sau a metabolismului.
Acestea fiind spuse, nu ezitați să utilizați în alimentația zilnică ouăle, preferabil fierte.
Aveți grijă de sănătate și hidratați-vă suficient.
AUTOR: Pavel Cepraga