Externe

Atac cu drone în Rusia: Ministerul rus al Apărării a raportat că a respins 38 de drone

Ministerul rus al Apărării a raportat că a respins un atac cu 38 de drone. Belgorod și o bază petrolieră din Kalași-na-Donu, precum și regiunea Astrahan au fost lovite, scrie BBC News.

Ministerul Apărării din Rusia afirmă în raportul de dimineață că, în noaptea de marți, au fost distruse și interceptate 38 de drone: 21 deasupra regiunii Rostov, șapte deasupra regiunii Kursk, cinci deasupra regiunii Astrahan, trei deasupra regiunii Belgorod și două deasupra regiunii Voronej.

Noaptea, un atac cu drone a avut loc asupra orașului Belgorod. Mass-media locală a publicat fotografii cu obiecte avariate din centrul orașului. Guvernatorul Vyaceslav Gladkov a raportat că deasupra orașului Belgorod și a raionului Belgorod au fost doborâte mai multe ținte aeriene, un om a decedat și doi civili au fost răniți.

În regiunea Volgograd, care nu a fost inclusă în raportul Ministerului Apărării, un incendiu puternic a izbucnit la o bază de petrol în orașul Kalași-na-Donu, iar o stație electrică din orașul Frolovo a luat foc, conform videoclipurilor publicate. Guvernatorul Andrei Bocharov a confirmat rapoartele despre căderea resturilor dronelor asupra acestor obiective. Incendiul la baza de petrol continuă să fie stins.

Guvernatorul din Astrakhan, Igor Babushkin, a anunțat dimineață despre o „tentativă masivă” de atac cu drone asupra unor obiective din nordul regiunii, care, potrivit afirmațiilor sale, a fost „reflectată cu succes”.

Guvernatorul din Rostov, Vasili Golubev, a raportat și el despre un atac masiv cu utilizarea câtorva zeci de ținte în diferite zone ale regiunii, care a început în jurul orei 02:00 noaptea. În districtul Rodionovo-Nesvetaevski, două transformatoare la o stație electrică au luat foc, iar în Rostov-pe-Don, vegetația uscată a ars în locul unde au căzut resturi ale dronelor, a scris guvernatorul pe Telegram.

Și guvernatorul regiunii Voronej, Alexander Gusev, a raportat despre distrugerea câtorva drone de tip avion, fără a oferi detalii, precizând că nu au existat distrugeri și victime.

Interimarul șef al regiunii Kursk, Alexei Smirnov, a scris pe telegram despre patru drone doborâte.

Aeroporturile din Astrakhan și Volgograd au suspendat aterizările și decolările avioanelor noaptea, a raportat Rosaviația.

Militarii ucraineni nu au comentat aceste declarații, iar BBC nu poate confirma independent.

Amintim că luni, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului și regiunii Dnipropetrovsk, soldat cu cel puțin 41 de morți.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult