Externe

China și Belarus au început exerciții militare la granița cu Polonia

China și Belarus au început luni exerciții militare comune, au anunțat ministerele apărării din cele două țări, exerciții organizate la doar câțiva kilometri de granița dintre Belarus și Polonia, țară membră NATO. Antrenamentele au loc în perioada în care la Washington se desfășoară Summitul NATO.

„Evenimentele care au loc în lume sunt alarmante, situația este instabilă și, prin urmare, vom practica noi forme și metode de îndeplinire a sarcinilor tactice”, a declarat generalul-maior Vadim Denisenko, șeful Comandamentului operațiunilor speciale din Belarus, într-o postare pe Telegram, citat de Ministerul belarus al Apărării.

Manevrele, denumite „Falcon Assault”, vor dura până pe 19 iulie și au loc pe un teren de antrenament din apropierea orașului Brest, a mai spus ministerul. Brest, în sud-vestul Belarusului, se află la granița cu Polonia.

Ca parte a „exercițiilor antiteroriste”, personalul militar din ambele țări se va antrena pentru aterizarea nocturnă și va desfășura operațiuni într-o zonă populată, a precizat ministerul belarus al apărării.

Ministerul a postat și o serie de fotografii pe Telegram în care se văd trupe chineze debarcând în weekend dintr-un avion și descărcând echipamente. În postările de luni, ministerul arată trupe care mărșăluiesc pe un teren de antrenament. Nu este clar numărul militarilor care participă la exerciții.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult