Externe

Iulia Navalnaia a fost arestată în absență

Tribunalul Basmanny din Moscova, la cererea anchetei, a decis să o plaseze în arest pe Iulia Navalnaia, văduva politicianului Alexei Navalnîi. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al tribunalelor din Moscova. Navalnaia este acuzată de participarea la o comunitate extremistă, se arată în raport. În prezent, Navalnaia se află în străinătate, transmite BBC.

„Iulia Borisovna s-a ascuns de autoritățile de cercetare preliminară și, prin urmare, este trecută în lista de urmăriți”, a informat serviciul de presă judiciar într-un comunicat.

Săptămâna trecută, Iulia Navalnaia a devenit șefa organizației pentru drepturile omului Human Rights Foundation, în locul lui Garry Kasparov. Navalnaia a declarat apoi că cooperarea cu HRF o va ajuta pe ea și pe întreaga echipă „să continue munca lui Alexey”.

Într-un interviu acordat revistei Time, Iulia Navalnaia a promis că va continua munca soțului ei pentru a „da oamenilor speranță”: „Și mai presus de toate, vreau ca Kremlinul și oficialii săi să înțeleagă: dacă l-au ucis pe Alexei, atunci îl voi lua pe el. loc."

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult