Externe

Șase persoane au decedat la Tokyo din cauza căldurii

Șase persoane au decedat din cauza insolației în Tokyo, pe măsură ce Japonia se topește sub o caniculă rară în timpul sezonului ploios, determinând autoritățile să emită o serie de avertismente de sănătate.

news.abs-cbn.com
Sursa: news.abs-cbn.com

În weekend, regiunea centrală Shizuoka a devenit prima din Japonia unde mercurul a atins 40 de grade Celsius în acest an, depășind cu mult pragul de 35 de grade, clasificat de oficialii meteorologici drept „extrem de cald”.

O astfel de căldură severă în mijlocul sezonului ploios al Japoniei este „destul de rară”, fiind cauzată în parte de un sistem puternic de presiune atmosferică ridicată din Pacificul de Sud, a declarat un oficial al agenției meteorologice pentru AFP.

Șirul de mai bine de un an cu recorduri de căldură pe Pământ a continuat să fiarbă în iunie, potrivit serviciului european pentru climă Copernicus. Oamenii de știință au declarat că există speranța că, în curând, se va pune capăt părții record a acestei perioade de caniculă, dar nu și haosului climatic care a însoțit-o.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult