Externe

Rusia a lovit instalațiile electrice și infrastructura portuară din Ucraina: Sunt victime

În această noapte, armata rusă a atacat cu rachete infrastructura portuară din Odessa și a lovit, de asemenea, o instalație electrică din regiunea Rivne cu drone, transmite UNIAN.

Președintele administrației militare regionale din Odessa, Oleg Kiper, a declarat că ținta agresorului a fost infrastructura portuară a districtului Odessa. „Din păcate, două persoane, un paznic și un șofer de camion, au fost ucise”, a notat el. Potrivit acestuia, o altă persoană, un marinar de gardă, a fost rănită, aceasta primind toate îngrijirile necesare în spital.

„Din cauza epavei au fost avariate depozite, vehicule de marfă și o navă civilă cu motor. Din cauza avariilor la navă s-a produs o scurgere de lichid. Consecințele sunt în curs de lichidare”, a raportat Kiper.

De asemenea, „Ukrenergo” a raportat că în această noapte Rusia a efectuat un atac cu drone asupra unei instalații electrice din regiunea Rivne. Alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor a fost restabilită. Lucrările de recuperare de urgență continuă”, a declarat compania.

Comandantul Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Nikolai Oleshchuk, a declarat că, în noaptea de 10 iulie, inamicul a atacat cu o rachetă balistică Iskander-M și patru rachete ghidate de aeronave Kh-59/X-69 din zona Primorsko-Akhtarsk - Federația Rusă, și Capul Chauda - Crimeea ocupată.

„Ca urmare a activității de luptă au fost doborâte 14 Shaheduri în regiunile Odessa, Nikolaiv, Herson, Dnipropetrovsk, Hmelnitski, Cherkasî, Vinnitsa și Rivne”, se arată în declarație.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult