Social

Șeful IGP: Cetățeanul turc a fost ucis la comandă de un killer foarte bine pregătit

Una dintre versiunile examinate de poliție în cazul omorului cetățeanul turc este omorul la comandă executat de un killer bine pregătit. Precizarea a fost făcută pentru Radio Moldova de către șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Șeful IGP a menționat că cauza este gestionată de către procuratură, iar măsurile de investigație sunt executate de către polițiști.

Întrebat dacă cetățenii ar trebui să-și facă griji pentru siguranța lor, Cernăuțeanu a răspuns că vorbim despre o reglare de conturi între grupări criminale din străinătate. „Am văzut că au fost martori, dar care nu au avut de suferit, fiind foarte clar care a fost obiectivul acestui criminal”*.

Cernăuțeanu a declarat că în toate ieșirile din capitală, dar și la o anumită rază de oraș sunt amplasate filtre de polițiști, care verifică minuțios toate mijloacele de transport.

Menționăm că în prima jumătate a zilei de marți, un bărbat a deschis focul în timp ce se deplasa pe trotinetă, țintind o persoană de origine străină. Victima a murit pe loc. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, victima este cetățean turc, în vârstă de 41 de ani, care făcea parte dintr-o grupare criminală. Potrivit poliției, acesta ar fi fost omorât intenționat pentru a-l împiedica să facă declarații într-un dosar.

Bărbatul a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz.

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult