Politic

Deputații se întrunesc joi în ședință plenară: Ordinea de zi

Deputații se întrunesc joi în ședință plenară. Biroul permanent a completat astăzi ordinea de zi a ședințelor pentru perioada 11-18 iulie. Astfel, mâine, începând cu ora 10.00, aleșii poporului vor examina patru proiecte cu sigla UE, printre care inițiativele legislative de consolidare a cadrului de activitate al Băncii Naționale a Moldovei, de facilitare a accesului antreprenorilor locali la piețe de capital externe, de prevenire și combatere a exploatării sexuale și abuzurilor sexuale comise asupra copiilor.

Totodată, Parlamentul urmează să dezbată și proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2025.

Printre documentele incluse pe ordinea de zi se mai regăsesc inițiativele legislative cu privire la spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei, reglementarea determinării apartenenței și domeniilor infrastructurii de irigare și de desecare proprietate publică și a administrării terenurilor proprietate publică a statului, limitrofe infrastructurii de irigare și de desecare.

Parlamentul urmează să ratifice și o serie de acorduri de asistență financiară externă. Este vorba de Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la Proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”, acordurile de asistență financiară în valoare de circa 98 milioane de euro pentru realizarea Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”.

Citește mai mult