Social

Premier Energy a lansat o aplicație prin care consumatorii pot verifica sumele compensațiilor la energia electrică

Premier Energy a lansat o aplicație, prin care consumatorii casnici pot consulta valoarea compensațiilor, începând cu luna noiembrie, care sunt reflectate în factura emisă în luna decembrie.

Pentru a verifica sumele compensațiilor trebuie de indicat numărul locului de consum din factura de energie electrică.

Amintim că recent Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat modificări la mai multe acte normative, care prevăd interzicerea deconectărilor de la rețea în perioada rece a anului a consumatorilor casnici cu vulnerabilitate energetică ridicată și foarte ridicată.

Precizăm că Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat oficial programul național, „Ajutor la contor” la 12 octombrie 2022 și își propune să compenseze tarifele la energia electrică, gazele naturale și energia termică în perioada rece a anului. Pentru acoperirea acestor compensații Guvernul a alocat cinci miliarde de lei, sumă de două ori mai mare decât cea din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice din anul precedent. Până la mijlocul lunii decembrie au fost depuse aproximativ 700 de mii de cereri pentru compensații.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult