Social

În 2022, au avut loc cele mai mari valuri de atacuri cibernetice din istoria Republicii Moldova

Republica Moldova în anul 2022 a avut cele mai mari valuri de atacuri cibernetice din istoria sa, a declarat viceprim-ministrul pentru digitalizare al Republicii Moldova, Iurie Țurcanu.

Potrivit viceprim-ministrului, atacurile cibernetice asupra țării noastre au început în luna martie după invazia rusă în Ucraina și au continuat pe parcursul anului 2022, iar cele mai mari atacuri cibernetice au fost înregistrate în lunile mai și august.

„Am fost supuși unor atacuri cibernetice teribile, noi, în istoria țării noastre nu am avut atacuri de așa intensitate. Cele mai mari au fost în luna mai și august. Toate atacurile au fost combătute, am înțeles unde sunt și vulnerabilitățile de echipamente și de oameni și unde trebuie să acordăm mai multă atenție”, a spus Iurie Țurcanu.

Amintim că pe parcursul anului 2022, mai multe sisteme informaționale, platforme și portaluri publice ale Republicii Moldova au fost sparte. În luna august, anul trecut, peste 80 de site-uri guvernamentale au fost ținta unor atacuri cibernetice lansate din afara Republicii Moldova.

Tot anul trecut, au fost sparte și paginile de telegram ale mai multor oficiali din Republica Moldova.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult