Social

La Chișinău a fost lansat sistemul de informații pentru protecția copilului

Mai multe informații, inclusiv despre starea de sănătate a copiilor și reușita lor școlară vor fi introduse într-o bază de date online. Cu ajutorul acesteia, reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale vor monitoriza activitatea asistenților sociali și vor elabora politici pentru a îmbunătăți calitatea vieții copiilor din familiile social-vulnerabile. Sistemul de Informații pentru Protecția Copilului a fost lansat astăzi la Chișinău și a fost creat cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Acest sistem va uni toate autoritățile publice centrale și locale, iar rapoartele despre situația copiilor din familiile social-vulnerabile nu se vor mai face pe suport de hârtie, dar în format digital, a spus consilierul digital al echipei Date pentru Impact, Dan Marin.

"Sistemul de Informații pentru Protecția Copilului va fi dezvoltat în continuare. El ne permite să gestionăm utilizatorii acestui sistem, în dosarul copilului se găsesc toate datele despre bunăstarea sa. Datorită acestui sistem informațional vor fi evaluați și identificați copiii cei mai sociali vulnerabili, toate aceste date vor fi secretizate".

Sistemul va simplifica munca asistenților sociali, a declarat șeful Direcției politici de protecție a drepturilor copilului și familiilor cu copii, Igor Chișcă.

"Sistemul este funcțional, dar o să mai lucrăm la el. Datorită acestui proiect, noi am reușit să numărăm fiecare copil din Republica Moldova. Noi dorim să protejăm toți copii care sunt separați de părinți, să analizăm performanța asistenților sociali".

Sistemul de Informații pentru Protecția Copilului a fost lansat astăzi la conferința de închidere a proiectului Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională „Date pentru Impact”. Prin intermediul acestuia în ultimii 4 ani în Republica Moldova au fost realizate prima cercetare a calității vieții și primul studiu național despre siguranța online a copiilor vulnerabili, a fost evoluată performanța a 38 de instituții publice și elaborate 11 ghiduri și buletine informative care vor contribui la protecția copilului, iar peste 800 de minori refugiați din Ucraina au fost încadrați în instituțiile de învățământ.

Serafim Gangan

Serafim Gangan

Autor

Citește mai mult