Diaspora

Președintele Consiliului European, Charles Michel a ajuns la Kiev

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a ajuns astăzi la Kiev unde va discuta despre noile măsuri de susținere a Ucrainei cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a cerut accelerarea livrărilor de armament, informează Agerpres.

Cei doi lideri vor discuta despre „măsuri concrete pentru a se asigura ca Ucraina să fie mai puternică”, a declarat Charles Michel într-un mesaj video postat pe Twitter.

El a precizat că va discuta la Kiev și cu prim-ministrul ucrainean Denis Șmîhal, precum și cu membri ai parlamentului ucrainean.

Această vizită intervine în ajunul unei reuniuni la Ramstein, Germania a grupului de contact pentru Ucraina care reunește circa 50 de țări în frunte cu SUA. Discuțiile vor viza coordonarea ajutorului pentru Ucraina și în special furnizarea de blindate grele și de sisteme moderne de apărare antiaeriană.

În context, Regatul Unit a promis deja 14 tancuri grele Challenger 2, iar Polonia s-a declarat gata să trimită 14 tancuri Leopard 2 de fabricație germană, dacă Berlinul autorizează re-exportarea lor spre Ucraina.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult