Micul Paris, Bucureștiul - în haine de sărbătoare, la 565 de ani
Bucureștiul a îmbrăcat haine de sărbătoare în acest weekend. Capitala României a împlinit 565 de ani de la prima atestare documentară. Municipalitatea a organizat o desfășurare impresionantă de evenimente. Un număr record de participanți este așteptat în această seară la spectaculosul video mapping IMapp 2024, cu proiecții video asistate de inteligență artificială pe clădirea Palatului Parlamentului. Două zile de vis au fost pentru bucureșteni și oaspeții Micului Paris, care au avut un bun prilej de a celebra istoria, cultura și diversitatea orașului.
De mai bine de cinci secole și jumătate, Bucureștiul își scrie istoria. În fiecare an, orașul de pe malul Dâmboviței reușește să atragă turiști străini care descoperă atmosfera „Micului Paris".
„Parisul din Est. Cu siguranță îți poți da seama după arhitectură. Dacă te uiți în sus, în special liniile acoperișurilor seamănă foarte mult cu Parisul”.
„Este foarte frumos, îmi place: vreme frumoasă, oameni drăguți, mâncare bună.”
„Suntem aici doar de câteva ore. Dar ceea ce am văzut este foarte frumos”.
În primele șapte luni ale anului, Bucureștiul a fost vizitat de peste 1 milion de turiști. Dintre aceștia, puțin peste jumătate sunt străini care stau în medie două zile. Indiferent dacă este vorba de o vacanță sau de un weekend de relaxare, Bucureștiul, odată descoperit, știe cum să placă. Fie că sunteți pasionați de tehnologie, gastronomie sau muzică, Zilele Bucureștiului au oferit câte ceva pentru fiecare.
„Amândoi suntem din Germania și ne dorim să vizităm toate țările din Europa. Nu am fost niciodată în România. M-am gândit că ar fi interesant, am un coleg din România și mi-a făcut câteva recomandări”.
„Stăm două zile aici și sunt o mulțime de locuri minunate, e foarte frumos. Mergem diseară la spectacolul de la Parlament, la havuzuri.”
Unul dintre evenimentele cele mai așteptate pentru a marca 565 de ani de la întemeierea orașului este spectacolul care îmbină tehnologia cu arta. IMapp 2024 are loc în Piața Constituției, cu proiecții pe fațada de 23 de mii de metri pătrați a clădirii Palatului Parlamentului. Tema ediției este Moștenirea.
„Sunt 54 de videoproiectoare, cântăresc în jur de 5,5 tone. Acum o săptămână au fost instalate turnurile, apoi videoproiectoarele, cablurile, iar echipele de tehnicieni și ingineri de servere au lucrat în fiecare noapte până la 5 dimineața”, spune specialistul tehnic, Radu Neghit.
Evenimentul IMapp a transformat orașul într-o veritabilă capitală mondială a luminii. Tehnologia din spatele acestor proiecții este impresionantă. Ajuns la a 9-a ediție, iMapp Bucharest - Winners League este atât un eveniment de referință pentru specialiștii din domeniul audiovizual, cât și o celebrare a creativității, tehnologiei și a inovației, precum și un brand al Capitalei României.