Sport

Evoluție modestă pentru biatlonista Alina Stremous la World Cup Antholz-Anterselva

Biatlonista Alina Stremous s-a situat pe locul 37 la proba de urmarire din cadrul Cupei Mondiale, competiție ce se desfășoară de joi până duminică în stațiunea Antholz-Anterselva din alpii italieni.

Sportiva în vârstă de 27 de ani, a fost cronometrată în 33 de minute și 23 de secunde. Proba respectivă a fost câștigată de sportiva din Germania, Denissa Herman, urmată de italianca Lisa Vitozzi și suedeza Elvira Oeberg.

Pe tabloul masculin, alți doi reprezentanți ai Republicii Moldova, Maxim Makarov și Pavel Magaziev au participat la proba sprint pe distanța de 7, 5 km. Ambii au evoluat modest. Makarov s-a situat pe locul 70, cu o singură ratare la tragere, în timp ce Magaziev s-a clasat pe locul 77 din cei 98 de sportivi, care au participat la start.

Duminică seara, la concursul de la Antholz-Anterselva, sunt programate două probe de ștafetă, la masculin și feminin. Ștafeta masculină va începe la ora 15.30, iar la start va fi prezent și lotul Republicii Moldova, echipa fiind formată din Pavel Magaziev, Maxim Makarov și frații Mihail și Andrei Usov.

Aceasta etapă a Cupei Mondiale este ultima înainte de Campionatul Mondial de biatlon, programat în perioada 8-19 februarie în stațiunea montană Oberhof din Germania.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult