Bubuituri puternice au fost auzite în nordul țării. Ce spune Ministerul Apărării
După ce în spațiul public au apărut informații că în regiunea de nord a țării au fost auzite mai multe bubuituri puternice și zgomote de aparate zburătoare care ar fi survolat spațiul aerian al țării, responsabilii de la Ministerul Apărării au declarat pentru Compania „Teleradio-Moldova” că sistemele de supraveghere aeriană din dotarea Armatei Naționale nu au detectat nici o încălcare a spațiului aerian al Republicii Moldova.
Poliția de Frontieră a confirmat că, în această dimineață, în intervalul orei 08:00, pe direcția punctelor de trecere a frontierei „Grimăncăuți-Vașkivțî”, „Bîrnova-Voloșcovo”, Otaci-Moghilev Podolsk”, au fost auzite mai multe bubuituri pe teritoriul Ucrainei.
Potrivit autorităților ucrainene, a fost atacată Hidrocentrala de la Novodnestrovsk, iar sistemele de apărare antiaeriană ucrainene au respins atacul.
În context, Poliția de Frontieră precizează că PTF Otaci și PTF Unguri și-au sistat activitatea din cauza alertelor aeriene pe teritoriul țării vecine, însă acestea și-au reluat activitatea în jurul orei 09:20.
Primarul localității Bîrnova, Valeriu Scutelnic, a declarat pentru Compania „Teleradio-Moldova” că au fost auzite bubuituri puternice, însă atmosfera în localitate este una calmă, oamenii nu sunt panicați.
„S-a auzit un zgomot că ceva zboară și s-a auzit o bubuitură mai slabă, apoi o bubuitură mai puternică în direcția Novodnestrovsk, suntem aici aproape și da, s-au auzit zgomote repetate”, a declarat Scutelnic.
Amintim că, în ultimele săptămâni, mai multe drone au fost găsite de cetățeni pe teritoriul țării. Pe 19 noiembrie o dronă a fost depistată în perimetrul Port Mall și Arena Chișinău din municipiul Chișinău. Alte două drone rusești au fost depistate pe 10 noiembrie - una în raionul Căușeni și alta la Râșcani.
Totodată, la începutul lunii, pe sectorul Larga, de la Briceni, a fost observată o rachetă pe partea ucraineană, iar un locuitor al satului Groznița, Briceni, a anunțat că a văzut două aparate de zbor asemănătoare unor drone la o înălțime de aproximativ până la 100 de metri.
Menționăm că autoritățile moldovenești au condamnat în repetate rânduri violarea spațiului aerian al Republicii Moldova, precum și războiul inițiat de Rusia în Ucraina.