La Chișinău a fost lansată campania națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!"
Campania Națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!" a fost lansată astăzi la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă". Proiectul are drept scop încurajarea lecturii în rândul copiilor și tinerilor, oferindu-le posibilitatea de a descoperi plăcerea cititului și beneficiile educaționale ale acestuia. Ajunsă la cea de-a 14-a ediție, campania se desfășoară în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova și cu sprijinul Ministerului Culturii.

Elevii de la liceele din Chișinău au prezentat secvențe teatralizate din volumul „Toto" de Sergiu Afanasiu.
„- Pentru dumneavoastră ce a însemnat și ce înseamnă lectura? - Înseamnă descoperirea de lumi noi fără a călători cu avionul și a cheltui bani. Iată de ce lectura încurajez și motivez copiii să citească”, spune scriitorul.
„Marele Ciulică” de Nicolae Popa a fost o povestioară surpriză la Salonul Internațional de carte pentru copii.
„- Le va deschide cititorilor pofta de lectură? - Da. Pofta de lectură a unor romane, adică aici citești un microroman, ca și cum ai citi un roman mare într-un format mic. După asta va apărea și pofta de lectură pentru romane mari”, afirmă Nicolae Popa.
De departe, din Franța și din Italia, au îndemnat elevii la lecturi serioase scriitoarele Lorina Bălteanu și Lilia Bicec-Zanardelli, autoarele cărților „Legată cu funia de pământ" și „Bumerang". Va avea mult de lucru în acest an și scriitorul Nicolae Negru. Cartea lui „O progenitură dușmană" a fost selectată în două campanii - cea municipală și cea națională.
„Asta înseamnă, în primul rând, să ajungă cartea la cititor, poate vor avea întrebări, voi încerca să răspund la aceste întrebări și, de ce nu, poate că apar idei de alte cărți”, spune Nicolae Negru.
Campania Naționala a ajuns la a 14-a ediție.
„Ne propunem să promovăm cărțile apărute recent ale autorilor autohtoni, cărți de valoare, să încurajăm lectura în rândul copiilor, adolescenților, dar și în familie”, menționează directoarea Bibliotecii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan.
Pe parcursul campaniei, cititorii vor avea întâlniri și dialoguri cu autorii a șase cărți, vor participa la concursuri sau șezători literare.