Regional

Afacere de familie cu gust de acasă: succesul unei patiserii din nordul țării

În inima raionului Sângerei, o patiserie de familie a reușit să transforme tradiția în succes de-a lungul anilor. Înființată acum 15 ani de Ana Iurcu, afacerea a început cu pași mici, având doar o angajată. Datorită muncii asidue și investițiilor în echipamente, a crescut și s-a extins semnificativ. În prezent, patiseria oferă o gamă largă de produse tradiționale, iar succesul acesteia a trecut peste hotarele țării, fiind prezentă la expoziții și iarmaroace din țară și din România.

La patiseria din Sângerei sunt puse în vânzare produse tradiționale precum babă neagră, biscuiți sau învârtite. Baba neagră, de exemplu, este preparată deja de 15 ani după o rețetă proprie.

Ideea aceasta la babă neagră, fiecare producător are rețeta lui. Chiar dacă am citit undeva o rețetă, am analizat, mereu fac după rețeta mea. Eu nu culeg de la nimeni”, a spus antreprenoarea Ana Iurcu.

Fiica Nina a revenit de mai bine de un an acasă după ce a lucrat în Marea Britanie. Acum, contribuie la dezvoltarea afacerii mamei.

Din fericire, activitatea noastră face parte din nișa pentru care nu trebuie să căutăm consumator, nu trebuie să-l convingem, noi nu suntem expuși la foarte multe riscuri, anume ce ține de vânzarea lor. Noi vrem să ne ținem de rețetele tradiționale moldovenești cu ingrediente naturale”, a relatat administratoarea, Nina Cojocaru.

Nina participă la diferite masterclassuri pentru a dezvolta și mai mult afacerea.

Cel mai mare flux de angajări și demisii sunt în patiserie, pentru că sunt multe ore de muncă, mereu de stat în picioare, trebuie să ai și abilități. O femeie poate reuși în afaceri dacă este determinată, motivată, întreabă, răzbate, cu siguranță reușește”, a precizat Nina Cojocaru.

În prezent, la patiserie sunt angajate 14 persoane. Produsele de panificație de la Sângerei au fost prezentate la expoziții și iarmaroace din Republica Moldova și din România.

Citește mai mult