Social

Consilieii PSRM și PAS solicită alocarea banilor din bugetul municipal pentru achitarea datoriei Apă-Canal. Ion Ceban, nemulțumit

Consilierii socialiști din Consiliul Municipal Chișinău au solicitat aprobarea unui proiect privind alocarea mijloacelor bănești din bugetul municipal pentru a acoperi datoria acumulată la ”Apă-canal Chișinău” față de furnizorul de energie electrică ”Premier Energy”.

La rândul său, edilul Chișinăului, Ion Ceban, a acuzat consilierii PSRM din CMC că au făcut front comun și au bătut palma cu cei din PAS pentru a acoperi incompetența guvernării.

Potrivit edilului, proiectul propus de socialiști este ilegal, iar primăria va face toate demersurile către instituții pentru a arăta situația catastrofală provocată prin decizia de astăzi a consilierilor.

Amintim că astăzi este termenul limită de achitare a datoriei de 73 de milioane de lei a SA Apa-Canal Chișinău față de Premier Energy. În caz contrar, furnizorul își rezervă dreptul să deconecteze întreprinderea municipală de la energia electrică. Pentru a nu ajunge la astfel de situații, primarul capitalei Ion Ceban a solicitat Comisiei pentru Situații Excepționale să acopere datoriile Apă-Canal Chișinău, avertizând că, în caz contrar, de astăzi, municipiul ar putea să rămână fără apă.

Reprezentanții Executivului au declarat pentru Radio Moldova că datoriile față de furnizorii de energie țin de relațiile comerciale dintre cele două entități, și pot fi negociate sau reeșalonate.

Marți seara, președintele Parlamentului, Igor Grosu a dat de înțeles că Guvernarea nu va permite ca locuitorii municipiului Chișinău să rămână fără apă la robinete. Potrivit lui, edilul capitalei șantajează cetățenii, iar primăria capitalei are destui bani pentru a acoperi datoriile SA Apă-Canal.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult