Politic

Consilierii PAS îl acuză pe Ion Ceban că ar cheltui bani publici în scopuri electorale. Reacția edilului

Consilierii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău îl acuză pe primarul capitalei, Ion Ceban, că ar cheltui bani publici în scopuri electorale și pentru PR politic. Ion Ceban califică acuzațiile drept aberații.

noi.md/Primăria Chișinău
Sursa: noi.md/Primăria Chișinău

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, ar utiliza bani din evenimente publice și proiecte în scopuri politice, susțin consilierii PAS. Aceștia au prezentat astăzi, într-o conferință de presă, mai multe cazuri în care banii publici ar fi fost cheltuiți pentru a face imagine lui Ion Ceban, primăriei și unor funcționari locali, membri ai Mișcării Alternativa Națională, condusă de acesta.

Consilierul PAS, Roman Cojuhari, susține că ar fi vorba de o sumă de aproximativ 26 de milioane de lei, cheltuiți în 2022 și preconizați pentru publicitate în 2023.

„În aceste 26 milioane de lei sunt planificate evenimente pur de promovare. Astfel de acțiuni reprezintă depășirea atribuțiilor de serviciu și cheltuirea de bani publici în scopuri personale. Vom depune sesizări la toate organele competente pentru a fi investigate legalitatea folosirii banilor publici în scopuri de promovare a actorului politic Ion Ceban”, a declarat Roman Cojuhari.

Ion Ceban a calificat acuzațiile consilierilor PAS din CMC, drept aberații, dar a refuzat să comenteze punctual învinuirile aduse. Totodată, acesta a acuzat presa de denigrarea activității sale.

„Dragă mass-media, ați avut oportunitate, ați fost invitați absolut toți aici la o grădiniță, unde avem copii, unde avem condiții, unde avem pedagogi, oameni care vor să producă pentru Republica Moldova. Terminați să dați aberațiile PAS-ului și tot ce face și cu ce se trezește dimineața un deputat, un consilier PAS sau activiști, mai nou apăruți, la fel și infiltrați în televiziunile voastre”, a declarat Ion Ceban.

Consilierii PAS le-au solicitat instituțiilor abilitate să se autosesizeze în privința risipei banului public, iar direcția Finanțe a CMC să pregătească un proiect de revizuire a Bugetului municipal Chișinău prin redirecționarea liniilor de buget destinate publicității către proiecte pentru cetățeni.

Citește mai mult