Politic

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate, după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor CSM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit astăzi cu un mesaj după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Moldova. Anunț că voi convoca pentru ziua de luni, la ora 14:00, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația excepțională din justiție”, se arată în mesajul președintelui Maia Sandu.

Menționăm că, judecătorii s-au convocat, vineri, 17 martie, la Adunarea Generală, după o pauză de patru ani. Participanții la ședință au decis să întrerupă adunarea și să amâne examinarea subiectului privind alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor. Acesta urmează a fi examinat pe 28 aprilie, după ce Curtea Supremă de Justiție se va pronunța pe marginea contestațiilor depuse de candidații care nu au promovat evaluarea în cadrul Comisiei Pre-Vetting.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult