Social

Ministrul Justiției, după amânarea Adunării Judecătorilor: Se impune întreprinderea unor soluții dure

Adunarea Generală a Judecătorilor de astăzi a fost o șansă de a debloca situația precară din justiție, prin alegerea și formarea unui organ de autoadministrare, a declarat ministrul justiției Veronica Mihailov-Moraru pe pagina sa de Facebook după întreruperea Adunării Generale a Judecătorilor.

Ministrul afirma că, prin amânarea alegerilor membrilor CSM, înțelege că se dorește perpetuarea situației grave din justiție.

„Reieșind din majoritatea opiniilor expuse de judecători, înțeleg, că interesul public mai puțin a contat și, că nu se dorește crearea unui CSM cu care să fie un nou început pentru rezolvarea problemelor din justiție, (numirea în funcție a judecătorilor, soluționarea mai rapidă a cazurilor, luarea deciziilor importante de administrare în sistemul judecătoresc). Astfel, se putea valorifica oportunitatea de a fi parte a reformei justiției și, mai ales, de a restabili imaginea sistemului judecătoresc”, a scris Veronica Mihailov-Moraru.

Oficialul a mai adăugat că În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure și, de această dată, chiar nu pot fi invocate acuzații de imixtiune.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult