Politic

Republica Moldova va impune mai multe sancțiuni Federației Ruse. Precizările ministrului de Externe

Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea împotriva Ucrainei, care vor viza mai mulți cetățeni ruși, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, într-un interviu pentru Europa Liberă. Potrivit oficialului, este vorba predominant de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate în agresiunea împotriva Ucrainei.

„La această etapă, am fost invitați să ne aliniem, anul acesta, doar la acest regim de sancțiuni legate de drepturile omului și ulterior în măsura invitațiilor din parte UE vom mări rata de aliniere la sancțiunile europene. Acum, aplicarea acestei alinieri va mai dura un pic, probabil că este necesar să aibă loc toți pașii legali”.

Amintim că la începutul invaziei rusești în Ucraina, autoritățile de la Chișinău au declarat că partenerii occidentali, inclusiv Uniunea Europeană manifestă înțelegere față de poziția Republicii Moldova de a nu se alinia imediat sancțiunilor, pentru a evita un răspuns aspru din partea Federației Ruse de care depindea energetic.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult