Social

Tinerii vor beneficia de programe plătite de stagii în sectorul public

Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, vor beneficia de programe plătite pentru desfășurarea stagiilor de practică în sectorul public, potrivit unui proiect de lege votat ieri în cadrul ședinței parlamentului. Astfel, tinerii vor fi motivați să rămână în țară și să activeze în instituțiile publice, acolo unde se atestă o lipsă de forțe de muncă, afirmă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Ana Calinici.

„Considerăm că stagiile vor oferi tinerilor oportunități valoroase pentru a face o tranziție de la studii la muncă și sunt o metodă foarte bună de acumulare a experienței profesionale, de construire a unui network profesional, de înțelegere a sistemului public și de dezvoltare a abilităților practice ale tinerilor”, a menționat deputata Ana Calinici, unul dintre autorii inițiativei legislative.

Programul de stagiu se va desfășura pe parcursul a șase luni consecutive. În această perioadă, stagiarii vor beneficia de o bursă în valoare de trei mii de lei pentru 160 de ore lunar. Numărul de locuri pentru desfășurarea stagiilor de practică va fi stabilit anual de către autoritățile publice.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult