Externe

Putin a mers într-o vizită surpriză la Mariupol, prima de la începutul războiului

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat orașul Mariupol din regiunea Donbas a Ucrainei. Potrivit unui comunicat de presă al Kremlinului, Putin a ajuns acolo cu elicopterul, iar ulterior a condus o mașină pe străzile din oraș, devastat de bombardamente.

Sursa notează că acesta a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes și a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucție din Mariopol.

Este prima deplasare a liderului rus în acest oraș-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile și fusese ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Liderul de la Moscova a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea, pentru a marca nouă ani de la anexare. În vizita sa neanunțată la Sevastopol, Putin a participat la inaugurarea unei școli de arte, în compania guvernatorului local, Mihail Razvojaiev, potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune Rossia 1.

Amintim că pe 18 martie 2014, Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea și a orașului-port Sevastopol, după două referendumuri separate în care locuitorii din Crimeea ar fi susținut încorporarea acesteia în Rusia. Scrutinele au fost considerate ilegale de către Occident.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult