Externe

Alegeri prezidențiale în Muntenegro: Milo Djukanovic participă la cursa electorală alături de alți șase contracandidați

Locuitorii Muntenegrului sunt așteptați astăzi la urne, pentru a alege noul președinte al țării. Actualul președinte Milo Djukanovic participă la cursa electorală alături de alți șase contracandidați, printre care patru membri ai taberei pro-sârbe, informează dpa. Secțiile de votare din această țară din Balcani, țară membră NATO, cu circa 625.000 de locuitori, s-au deschis la orele locale 07:00, iar primele rezultate sunt așteptate în noaptea zilei de luni.

digi24
Sursa: digi24

Rezultatul final al acestor alegeri prezidențiale urmează să fie decis pe 2 aprilie, în confruntarea dintre primii doi plasați ai cursei din această duminică, notează Agerpres. Djukanovic a deținut funcții-cheie în guvernul Muntenegrului în cea mai mare parte a ultimilor trei decenii. El a deținut șase mandat de prim-ministru, începând din 1991.

Câștigarea actualelor alegeri îi va aduce un al treilea mandat prezidențial. Milo Djukanovic a reorientat țara sa în mod ferm spre Occident, Muntenegru devenind în 2017 membru al NATO. Totodată, el a rupt tradiționala loialitate a țării sale față de Rusia.

De asemenea, președintele muntenegrean Milo Djukanovic a emis joi un decret de dizolvare a parlamentului, deschizând calea pentru noi alegeri parlamentare, la câteva luni după ce a refuzat să acorde un mandat unui nou guvern, scrie Reuters.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult