Economic

În Republica Moldova va fi lansată o nouă aplicație. Dumitru Alaiba: „În secolul XXI statul este în telefonul mobil”

În Republica Moldova va fi lansată o aplicație mobilă similară celei din Ucraina denumită Diia. Prin intermediul acesteia, cetățenii vor putea solicita tot felul de extrase și certificate, depune petiții, achita taxe, facturi și alte servicii. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

„ Pregătim o super-aplicație care vrea să schimbe modul în care cetățenii și antreprenorii văd statul (...). În secolul 21 statul este în telefonul mobil. De acolo poți plăti taxele, deschide o afacere, lua o autorizație, plăti impozite sau face o donație la armata ucraineană, depune o petiție sau plângere. De Diia se folosesc și adolescenții și pensionarii”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului, în această aplicație se vor regăsi toate actele de identitate - buletin, permis de conducere. Scopul aplicației este schimbarea modului în care cetățenii și antreprenorii văd statul. Proiectul este elaborat de Agenția de Guvernare Electronică cu susținerea USAID Moldova.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult