Externe

Mihailo Podolyak, despre vizita lui Putin la Mariupol: „Cinism și lipsă de remușcări”

Vizita președintelui rus, Vladimir Putin în orașul port Mariupol a fost comentată de consilierul președintelui ucrainean, Mihailo Podolyak. Acesta a calificat-o plină de cinism, menționând într-o postare pe Twitter că „organizatorul crimelor a mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele orașului și gropile comune” din oraș.

„Criminalul se întoarce întotdeauna la locul crimei. În timp ce lumea civilizată anunță arestarea „directorului de război” (VV Putin) în cazul trecerii granițelor sale, organizatorul crimelor a mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele orașului și gropile comune. Cinism și lipsă de remușcări”, a scris Mihailo Podolyak, pe Twitter.

Amintim că liderul de la Kremlin a vizitat orașul Mariupol din regiunea Donbas a Ucrainei. Potrivit unui comunicat de presă, Vladimir Putin a ajuns acolo cu elicopterul, iar ulterior a condus o mașină pe străzile orașului, devastat de bombardamente. Sursa notează că acesta a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes și a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucție din Mariupol.

Este prima deplasare a liderului rus în acest oraș-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile și fusese ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult