Politic

Situația de securitate din Republica Moldova va fi abordată la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE

Ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, va participa, luni, la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles. În cadrul reuniunii, oficialul de la București va face referiri la situația din Republica Moldova și va sublinia necesitatea unui regim de sancțiuni pentru persoanele responsabile de acțiuni de destabilizare, anunță Ministerul Afacerilor Externe, de la București.

La reuniunea CAE, miniștrii de Externe europeni vor avea o discuție aprofundată cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, precum și cu privire la implementarea Planului de Acțiune al UE pentru gestionarea consecințelor geopolitice ale agresiunii Rusiei, Dialogul Belgrad-Priștina, situația din Tunisia și evoluțiile din Iran.

Totodată, ministrul de Externe de la București va face referiri la situația de securitate din Republica Moldova și acțiunile de destabilizare care vizează administrația proeuropeană și va încuraja statele membre să continue transmiterea de susținere pentru Guvernul proeuropean din țara noastră.

Bogdan Aurescu va solicita continuarea sprijinului UE pe multiple paliere pentru autoritățile de la Chișinău. De asemenea, va sublinia necesitatea creării unui nou regim de sancțiuni, propunere pe care a lansat-o la CAE din luna februarie, care să vizeze persoanele responsabile de acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova, aspect la care România lucrează deja.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult