Politic

Olesea Stamate: Curtea Anticorupție ar putea fi creată până la sfârșitul acestui an

Curtea Anticorupție ar putea apărea chiar la sfârșitul acestui an. În cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, președintele Comisiei Juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, a declarat că ideea creării Curții Anticorupție se regăsea și în platforma electorală PAS, însă nu erau siguri dacă noua instanță era necesară.

„La un moment dat, ne-am gândit că reușim fără să creăm o instanță specializată, dar acum, văzând cum se mișcă examinarea dosarelor în instanțe, instanțele sunt, într-adevăr, foarte încărcate, dar și părțile în proces sunt foarte abile în a tergiversa examinarea dosarelor și de a amâna ședințele la nesfârșit, am zis că, fără o instanță specializată, probabil, nu vom reuși să fie examinate aceste dosare în termeni cât de cât rapizi. Va fi o instanță specializată, compusă dintr-un anumit număr de judecători, în funcție de dosarele pe care vom decide să le oferim în competența acestei instanțe. Pe parcursul anului acestuia, deci, până la finele acestui an. Dar pentru ea, avem nevoie de noul CSM”, a spus Olesea Stamate.

Amintim că, vineri, 17 martie, Adunarea Generală a Judecătorilor, convocată după o pauză de patru ani, a decis să amâne pentru data de 28 aprilie numirea celor patru membri permanenți și a unui supleant din rândul judecătorilor în cadrul Consiliul Superior al Magistraturii.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult