Politic

Republica Moldova va primi un sprijin suplimentar din partea Uniunii Europene

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că prin implicarea României Republica Moldova va primi un ajutor suplimentar din partea Uniunii Europene, punctând că este „inadmisibil ca această țară să fie lăsată pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”, relatează Agerpres.

IPN
Sursa: IPN

„Un punct special pe care l-aș menționa: în concluzii, noi am reușit - colegele și colegii noștri s-au implicat foarte mult - am reușit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea UE și acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar și pentru noi și pentru toată Europa, fiindcă este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”, a spus președintele României, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European de primăvară.

Liderul de la București a fost întrebat dacă până la finalul Președinției suedeze a Consiliului UE este posibil ca propunerea avansată de România ca entitățile pro-ruse din Republica Moldova să fie ținta unui pachet de sancțiuni să se concretizeze.

„Discuțiile continuă și vor continua până când vom găsi soluții comune. România este foarte fermă în această privință, însă, știți bine, nu suntem singuri și trebuie să fie toată lumea - atenție! -, toată lumea de acord cu un pachet de sancțiuni. Este doar o fațetă din ce trebuie făcut pentru ca Moldova să treacă cu bine prin această fază dificilă. Mai sunt și multe alte lucruri și sunt destul de optimist că vom reuși să creștem implicarea europeană în soluționarea problemelor moldovenești”, a răspuns președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară și la Summitul Euro în format extins, notează Agerpres.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Promo

Citește mai mult