Politic

Moscova avertizează din nou și spune că va răspunde „pe măsură” în cazul alinierii țării noastre la sancțiunile europene

Federația Rusă va veni cu un răspuns pe măsură, dacă Republica Moldova se va alătura sancțiunilor impuse încă de la începutul războiului din Ucraina, de către țările europene. Declarația a fost făcută într-un briefing de presă de purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe rus, Maria Zaharova după ce autoritățile din Republica Moldova au anunțat că se vor alătura sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea împotriva Ucrainei.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, Rusia întotdeauna a pledat pentru întărirea relației cu Republica Moldova în mai multe domenii. Aceasta a amenințat că Rusia va veni cu un răspuns pe măsură, dacă Republica Moldova se va alătura sancțiunilor europene care au fost impuse de statele europene de la începutul războiului din Ucraina.

„În momentul în care autoritățile de la Chișinău se vor alătura acestor sancțiuni vom fi nevoiți să luăm măsuri reciproce adecvate și față de partea moldovenească. Dorim să subliniem că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci un răspuns la niște pași neprietenoși. Rusia a considerat întotdeauna Republica Moldova, cetățenii acestei țări, ca fiind un popor prietenos. Ne leagă multe lucruri, atât în context istoric, cât și în ceea ce ține de relații economice, de business, umanitare sau de rudenie. Totodată, avem un trecut comun”.

Amintim că, săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea împotriva Ucrainei. Potrivit oficialului, ar fi vorba predominant de interdicții de călătorie aplicate unor cetățeni ruși, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor persoanelor fizice implicate în agresiunea împotriva Ucrainei.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Promo

Citește mai mult