Politic

Igor Grosu pleacă, în această seară, la București în aceeași aeronavă cu Nicolae Ciucă. Care este scopul vizitei și cine îl însoțește?

Prim-ministrul Dorin Recean, șeful Legislativului Igor Grosu și ministrul Economiei Dumitru Alaiba pleacă la București în această seară, în aceeași aeronavă cu premierul român Nicolae Ciucă, pentru a participa la o reuniune a investitorilor. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

România Liberă
Sursa: România Liberă

„Președintele Parlamentului, Igor Grosu, premierul Dorin Recean, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba revin la București împreună cu și premierul României Nicolae Ciucă, și delegația română, în aceiași aeronavă. Oficialii vor participa la un eveniment de promovare a țării noastre ca destinație de investiții. La evenimentul , planificat pentru această seară vor participa mai multe companii din diverse domenii, precum social, economic, comerț, IT”, a precizat purtătorul de cuvânt.

În Republica Moldova sunt înregistrate aproximativ 1500 de întreprinderi cu capital românesc.

România este din 2014 și principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar în anul 2022 volumul schimburilor comerciale a atins un nivel record, de aproximativ 2,9 miliarde de dolari. Republica Moldova a livrat mărfuri în România în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă aproape 30 la sută din totalul exporturilor țării noastre.

Olga Stăvilă

Olga Stăvilă

Autor

Citește mai mult