Economic

Rozalina Albu pleacă de la Serviciul Fiscal de Stat. Instituția va fi condusă de Petru Rotaru

Noul director al Serviciului Fiscal de Stat va fi Petru Rotaru. Acesta va intra în funcție din 30 martie. Decizia de numire a sa a fost susținută de membrii Cabinetului de Miniștri, după ce au aprobat cererea de demisie din funcție a Rozalinei Albu.

Premierul Dorin Recean a adus mulțumiri Rozalinei Albu pentru efortul depus în activitatea de conducere a Serviciului Fiscal de Stat.

„Îi mulțumesc pentru activitate, a fost o activitatea dificilă, s-a depus efort pentru a face regulă la serviciul Fiscal de Stat”, a menționat prim-ministrul.

Noul director al Serviciului Fiscal de Stat a fost numit Petru Rotaru, actualmente membru al curții de Conturi.

Premierul Dorin Recean i-a cerut noului director de la SFS să desfășoare o cooperare strânsă cu agenții economici și cu cetățenii.

„Am o solicitare către dl Rotaru să înțeleagă că Serviciul Fiscal de Stat deservește agentul economic și cetățeanul mai degrabă decât instituțiile statului. În mod ideal, SFS trebuie să țină contabilitatea firmelor, dar încă nu am ajuns acolo, până vom ajunge acolo vă rog să conlucrăm cu cetățenii, cu agenții economici ca lor să le fie ușor să raporteze cifrele pe activitatea lor și să le fie comod să plătească impozitele și ei să înțeleagă care este valoare impozitelor”, a declarat premierul.

Petru Rotaru deține formare academică în domeniul finanțelor și contabilității firmei, magistru în drept. În perioada 2010-2012, Petru Rotaru a fost șef al Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni, a fost și consilier raional, din 2016 este membru al Curții de Conturi.

Citește mai mult