Politic

Parlamentul a inițiat un nou concurs pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Un nou concurs pentru funcția de judecător în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din rândul societății civile, a fost lansat, astăzi, de Comisia juridică, numiri și imunități, a Parlamentului. Termenul limită de depunere a dosarelor pentru candidați este 5 mai 2023, ora 14.00. Despre aceasta a anunțat Consultantul principal al Comisiei parlamentare, Mihai Gheorghieș.

Newsmaker
Sursa: Newsmaker

„Se inițiază concursului pentru selectarea a trei candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Se aprobă Regulamentul cu referire la desfășurarea concursului din partea Parlamentului la funcția de membru al CSM. Condițiile desfășurării concursului vor fi publicate pe site-ul Parlamentului”, a precizat Gheorghieș.

Membrii comisiei se vor întruni în ședință în perioada 10-12 mai, pentru a selecta candidații, care, ulterior vor fi propuși spre evaluare în cadrul Comisiei pre-vetting, după ce lista va fi aprobată de Parlament.

Amintim că, anterior, din 12 candidați non-judecători înaintați de Parlament Comisiei pre-vetting, doar 3 au fost selectați pentru funcția de magistrați la Consiliul Superior al Magistraturii.

Olga Stăvilă

Olga Stăvilă

Autor

Citește mai mult