Diaspora

Maia Sandu, în discuții cu diaspora din Canada: Am văzut o susținere pentru proiectul de aderare a Republicii Moldova la UE

Maia Sandu a avut o întâlnire cu peste 300 de moldoveni care locuiesc în Canada. Comunitatea de acolo este unită și implicată în proiecte sportive, culturale și de promovare a cărții românești, menționează șefa statului, care a acordat câteva titluri onorifice.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

„M-am bucurat pentru realizările fiecăruia în parte, și a celor care au reușit să-și facă o carieră în instituțiile statului, și a celor care au afaceri de succes. Am reușit să fac o scurtă vizită la patiseria Ecaterinei Limon-Maritzoi - o patiserie unde găsești multe bunătăți, inclusiv plăcinte ca în Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Printre subiectele abordate a fost situația din Republica Moldova, problemele generate de război și reformele care sunt înfăptuite pentru a transforma țara noastră într-un loc mai bun pentru cetățeni.

„Am văzut o susținere totală a comunității de aici pentru proiectul de aderare a Republicii Moldova la UE. Oamenii noștri curajoși și harnici merită să aibă un viitor european, la ei acasă. De aceea, la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai, indiferent dacă suntem acasă sau peste hotare, cu toții vom spune că drumul nostru duce spre UE, spre pace și bunăstare”, a adăugat Maia Sandu.

Menționăm că președinta Maia Sandu se află într-o vizită oficială în Canada și a avut ieri, 11 mai, o întrevedere cu prim-ministrul Justin Trudeau.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult