Externe

Dorin Recean, la Forumul de Securitate de la Kiev: Suntem alături de poporul Ucrainei și împărtășim un viitor european comun

Suntem alături de poporul Ucrainei și împărtășim un viitor european comun, a declarat astăzi prim-ministrul, Dorin Recean, care a participat astăzi online la Forumul de Securitate de la Kiev. În cadrul evenimentului, oficialul a vorbit despre vitejia poporului ucrainean și reziliența autorităților de la Kiev pentru dârzenia cu care își apără țara și întregul sistem de valori europene, mai ales democrația și libertatea.

Guvern
Sursa: Guvern

„Suntem uimiți de curajul extraordinar al poporului ucrainean și de sacrificiul de sânge al eroilor care apără libertatea Ucrainei, a Republicii Moldovei și a Europei. Susținem pe deplin Formula de pace din 10 puncte propusă de președintele Volodymyr Zelensky, care conține pașii necesari pentru reglementarea conflictului. De asemenea, țara noastră susține și crearea Tribunalului Special pentru crime de război și crime împotriva umanității”, a declarat Dorin Recean.

Precizăm că Forumului de Securitate de la Kiev este la a 15-a ediție, și se desfășoară în perioada 25 - 26 mai.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult