Aderare UE

Nicu Popescu: „Două delegații nu au putut veni la Summitul Comunității Politice Europene”

Marea majoritate a delegațiilor care urmează să participe la Summitul Comunității Politice Europene au ajuns deja în Republica Moldova, a precizat pentru postul nostru de radio ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Oficialul a mai precizat că doar două delegații nu și-au confirmat participarea.

Olga Stăvilă
Sursa: Olga Stăvilă

„Au fost invitate 50 de delegații plus cea Republicii Moldova, deci este vorba de 51 de delegații. Din aceste 51 de delegații, două delegații din varii motive nu au putut veni. Este vorba de San Marino și de Turcia”, a declarat șeful diplomației moldovenești Nicu Popescu.

Amintim că miercuri publicația Politico.eu. a scris despre faptul că președintele turc Recep Tayyip Erdogan, reales duminică pentru un al treilea mandat, nu va participa la summitul Comunității Politice Europene (CPE).

Recep Tayyip Erdogan era așteptat la acest summit, care se dorește a fi o demonstrație de solidaritate în fața Rusiei, dar s-a retras în ultimul moment, notează sursa citată de Agerpres, care afirmă că trei oficiali implicați în pregătirea reuniunii i-au confirmat informația.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult