Politic

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va pleca într-o vizită oficială în Italia. Ce urmeză să facă acolo

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială în Italia, în perioada 4-7 iunie. Șeful legislativului se va întâlni cu conducerea Parlamentului Italiei – Președintele Senatului, Ignazio La Russa, și Președintele Camerei Deputaților, Lorenzo Fontana.

Parlament
Sursa: Parlament

Agenda vizitei include mai include și discuții cu parlamentarii din comisiile pentru politică externă din Senat și Camera Deputaților, precum și cu viceministrul Afacerilor Externe, Edmondo Cirielli.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va mai participa la inaugurarea Grupului parlamentar de prietenie moldo-italian, care a fost constituit recent în Parlamentul Italiei. La Roma, șeful legislativului va discuta despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova cu reprezentanții mai multor companii italiene.

Tradițional, în agenda vizitei sunt incluse întâlniri ale președintelui Parlamentului cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Italia. Discuțiile vor avea loc la Milano, Padova și la Roma.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului în vizita în Italia fac parte deputații Galina Sajin, Președinta Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană, și Mihai Druță, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult