Politic

Republica Moldova și Franța își vor intensifica cooperarea în domeniul apărării

Republica Moldova și Franța își vor intensifica cooperarea în domeniul apărării și securității regionale. Subiectul a fost discutat de către prim-ministrul Dorin Recean cu ministrul Forțelor Armate ale Franței, Sébastien Lecornu.

Facebook/Guvernul RM
Sursa: Facebook/Guvernul RM

De asemenea, oficialii au abordat și subiectul privind multiplicarea proiectelor de interoperabilitate dintre țările noastre, care să accelereze procesul de transformare a Armatei Naționale și de modernizare a sectorului de apărare.

„Republica Moldova și Franța au interese comune în ceea ce privește stabilitatea în regiunea noastră. Alături de Franța, suntem hotărâți să modernizăm Armata Națională pentru a face față provocărilor de securitate”, a menționat Dorin Recean.

În cadrul întrevederii, oficialii s-au referit și la scrisoarea de intenție pentru colaborare bilaterală, care va fi semnată astăzi de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și omologul său francez.

Potrivit Guvernului, documentul va consolida dialogul bilateral dintre statele noastre în beneficiul reformei de apărare și dezvoltare a dialogului cu industria franceză de apărare.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult