Social

Termenul de valabilitate al poliției de asigurare va fi prelungit, iar amenzile pentru neachitarea în termen au fost anulate

Perioada de valabilitate a poliței de asigurare medicală procurată în mod individual, în acest an va fi prelungită până la 31 ianuarie 2024 și această măsură va fi aplicată anual, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Totodată, oficiala precizează că au fost anulate amenzile pentru persoanele care nu reușesc să achite polița de asigurare în termenul legal. Cetățenii care au procurat polița medicală în mod individual, dar s-au angajat în câmpul muncii în decursul anului, devenind salariați, statul le va restitui banii pentru plata realizată în surplus.

Perioada de procurare a poliței în sumă fixă rămâne aceeași: 1 ianuarie - 31 martie cu aplicarea facilităților de reducere la procurarea acesteia până la 31 martie. Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală achitată în sumă fixă vă rămâne aceeași, de 12 mii 636 de lei.

Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală prevede în 2024 atât venituri, cât și cheltuieli de peste 15 miliarde 420 de milioane de lei, sau cu 9% mai mult comparativ cu acest an.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult